Ηλίας Τόλος

Φυσικοθεραπευτής – Χειροθεραπευτής, MSc, Certified PNF Therapist


Ηλίας Τόλος - Φυσικοθεραπευτής, MSc

   Είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής από το 2002 (απόφοιτος ΤΕΙ Λαμίας – νυν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου “Μάστερ στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία” από το 2003 (University of Strathclyde, UK). Τον Δεκέμβρη του 2011 απέκτησε τον τίτλο του χειροθεραπευτή (Midterm OMT Kaltenborn-Evjenth). Τον Οκτώβριο του 2012 πιστοποιήθηκε διεθνώς ως θεραπευτής της μεθόδου PNF από την παγκόσμια ένωση IPNFA. Είναι τακτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), μέλος των Επιστημονικών Τμημάτων Αθλητικής Φυσικοθεραπείας και Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος Πιστοποίησης «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής – Ειδικός Άσκησης» του ΠΣΦ.

   Η κλινική του εμπειρία ξεκίνησε το 2001 με την εξάμηνη πρακτική του άσκηση στο Γ.Ν.Α. ΚΑΤ. Από το 2004 έχει εργαστεί ως αθλητικός φυσικοθεραπευτής (ανδρική ομάδα Volleyball Ρεθύμνου-ΟΠΕΡ, Ολυμπιακοί Αγώνες “Αθήνα 2004“, Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών), καθώς και ως φυσικοθεραπευτής σε εργαστήρια φυσικοθεραπείας και σε κατ’οίκον περιστατικά. Από το 2017 είναι ιδιοκτήτης του εργαστηρίου φυσικοθεραπείας “Physio Apokatastasis”, όπου παρέχει υπηρεσίες φυσικοθεραπείας-αποκατάστασης σε πλήθος περιστατικών.

   Ειδικεύεται σε αθλητικές κακώσεις, νευρομυοσκελετικά προβλήματα και σε νευρολογικές παθήσεις, έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια εκμάθησης διαφόρων μεθόδων φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης (OMT Kaltenborn-Evjenth, Mulligan, PNF, Clinical Pilates κ.ά.).

   Τέλος, υπήρξε εργαστηριακός συνεργάτης των τμημάτων Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Πατρών και ΤΕΙ Αθηνών, καθώς και Ακαδημαϊκός Yπότροφος του Πανεπιστημίου Πατρών (τέως ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας).